Da var det slutt


Amerikansk tid: 16:56 - Norsk tid: 22:56

For ett år siden hadde jeg ikke peiling på hva jeg hadde i vente! Jeg ante rett og slett ingenting. Jeg var "dum"! Bare det at jeg står her i dag ett år senere og skal si hade til så mange mennesker jeg har blitt så glad i er helt absurd. Hele situasjonen er bare veldig komplisert! 

Utveksling var på mange måter helt forferdelig til tider, men i det hele; helt fantastisk. Det valget jeg tok om å være utvekslingsstudent var det beste valget jeg har tatt noen gang, og jeg angrer ikke ett sekund. Jeg har lært så mye om meg selv, og sikkert mer en jeg vet helt selv. Jeg er fortsatt den samme Anna Marie som forlot Norsk jord for ett årsiden, men bare en god del sterkere. Det føles ut som man kan gjøre alt her i livet etter dette! 


Jeg kommer tilbake!!!

Ja, selvfølgelig gleder jeg meg til å komme hjem igjen! Men gurimalla så vankelig det skal være å si ordet "hade". 

 

 

 

 

Ocean City


Amerikansk tid: 22:4 - Norsk tid: 4:47      

Hellu, 

Forje tirsdag tok jeg turen til Ocean City med vertsmoren min, venner av henne, Shellie og Alec. Været var ikke på sitt beste, men vi hadde det gøy uansett. Lo så jeg gråt til tider, haha!På turen hjem dro vi innom Baltimore, og så på et baseball game. Forstår fortsatt ikke veldig mye, men det var gøy uansett! 

 

 

 

NYC DAG 3


Amerikansk tid: 15:47 - Norsk tid: 21:47

Vi startet dagen med å ta turen til toppen av Rockefeller Center, og deretter hadde vi litt tid til shopping. Vi avsluttet turen med Aladdin på broadway. Dette er en veldig ny oppsetning på broadway (en måned gammel hvis jeg ikke tar helt feil), og en helt annen sjanger enn Les Miserable. Jeg ble nok en gang helt satt ut, og er vanskelig å velge en favoritt blandt de to vi så. Det er to veldig forskjellige broadway show, men begge er verdt å se. Kunne gjort alt for å se dem igjen!! Det kuleste hadde vært å spillt i en av dem da.. hehe.. Denne turen veldig fort! Hadde det veldig gøy i allefall, men var fristende å "miste" bussen tilbake.. hehe 
Nå er det litt under 2 måneder igjen, så er utvekslingsåret mitt ferdig! Helt sykt å tenke på, og tiden flyr av gårde. Neste helg er det prom, så er det graduation og deretter en hel masse som skjer før jeg tar turen til California faktisk. Deretter er det hjem! Masse å glede seg til med andre ord. Og om 2 uker har jeg sommerferie..
Jeg filmet litt i NY, og skal få postet en liten video her når den er ferdig tenker jeg. Vi blogges! 

NYC DAG 2


Amerikansk tid: 11:59 - Norsk tid: 17:59

Vi startet dagen med en workshop sammen med en skuespiller fra Les Miserable, Arbender Robinson. Han var utrolig flink, og veldig morsom. Han har vært med i hele 9 show på broadway (blandt annet Hair), og han har vært lenge i bransjen. Vi alle kom ut derfra med smilende fjes, og jeg lærte utrolig mye. Deretter etterfulgte en dag med fri, og vi kunne gjøre hva vi ville helt til vi møttes for middag. Etter middag på Applebees, fikk vi enda mer fritid helt til kl 23. Da fikk jeg spist en helt utrolig god tradisjonell NYC cheesecake. 


Vi spiste lunsj på en italiensk resturant i Little Italy, og de hadde sykt god pizza! Den het: "Lombardi's", og hvis du en gang reiser til NY, vil jeg desidert anbefale denne resturanten. Nok en innholdsrik dag! Dag 3 kommer snart ;)

NYC DAG 1


Amerikansk tid: 21:01 - Norsk tid: 3:01

Hei,

Lørdag kveld kom jeg hjem fra en skoletur til New York City. Har jo vært der en gang før, men jeg får aldri nok. Jeg elsker den byen, og har planer om å studere teater der i fremtiden. Uansett, vi var der fra torsdag til lørdag. Tiden fløy av gårde, og før jeg hviste ordet av det satt jeg på bussen på vei tilbake. Tenkte å fortelle litt om hva vi gjorde dag de forskjellige dagene, men fordi jeg tok så veldig mange bilder som vanlig er jeg nødt til å dele de opp i flere innlegg. Ellers hadde dette innlegget blitt alfor langt. Uansett, her er torsdagens:

Dag 1 - Vi dro fra skolen i 12 tiden, og etter rundt 5 timer i buss var vi enderlig fremme. Jeg var jo helt overgira, og hadde var egentlig ganske utrolig at jeg overlevde de 5 timene i buss.. haha! Når vi kom fram spiste på en helt grei resturant, før det var tid for Les Miserable på Broadway. Jeg har ikke ord på hvor bra den var. Ble rett og slett helt satt ut! 


Dag 2 kommer snart! ;)

 

Tiden løper fra meg


Da var dusjforhenget med snømenn byttet ut med et med fisker. Det går mot sommer, og jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Er ikke så mye som skjer for tiden, men på en annen side en hel masse. Føler at den siste forestilling av skolemusikalen var i går, og at jeg kom hit forje uke. Det er litt vanskelig å sette ord på hva jeg føler. Det er så mye forskjellig! 

Jeg gleder meg til å komme hjem, men gruer meg til å si hade...
På torsdag reiser jeg til New York, og det gleder jeg meg helt vilt til.

Ellers ønsker jeg dere alle God Påske! (Kan ikke tro at det er påske allerede heller jeg da, haha...) Vi blogges! 

En liten oppdatering


Hei, nå er det noen uker siden sist jeg blogget. De ukene har flydd av gårde fra min side, og etter hawaii har det egentlig bare gått oppover. For to uker siden hadde vi premiere på skolemusikkalen, som ble etterfulgt med 6 andre forestillinger i ukene etter. Har hatt det helt fantastisk rett og slett! Har møtt så mange nye mennesker, og fått kjempe mange nye venner. Har hatt ting å gjøre 24/7 og jeg har kost meg villt. 


Den siste forestillingen var søndag forje helg, og det var veldig trist når alt var "over". På en annen side var det ganske uberskrivelig at jeg hadde gjort min første forestilling (og forhåpenligvis ikke siste) utenfor Norges grenser, hehe! Jeg skal komme tilbake til USA. Må bare gjøre ferdig videregående og litt sånn i Norge ;)Har også fått min cap and gown (graduation klærne) forresten. Jeg var helt i hundre når jeg fikk se de med egene øyne for aller første gang, haha. New York turen er rett rundt hjørne også. Det samme er prom og mange andre ting! Begynner å få blande følelser om å dra hjem. Gleder meg til å komme hjem, men gruer meg til å dra fra alle disse menneskene. Vi blogges siden...


To all the friends that I made during the musical, Crazy for you: 

I just want to say thank you! You guys have changed my whole exchange year. I have got so many new friends that I will have the rest of my life. I have about 3 mounts left of my exchange year. That makes me freak out, because I don't want to leave you all. On another side, it makes me smile. Since you guys will be a part these next mounts (I hope.., haha). It was my first show in the US. Thanks for making it such an awesome experience. Love you all <3 LØFT TAKET!

Happy Thanksgiving


Amerikansktid: 19:22 - Norsktid: 19:22
I dag er det Thanksgiving her i USA, og det har vært en morsom opplevelse. Thanksgiving er en høytid her i USA, hvor de koser seg og spiser "Turkey". Senere kommer Shellie og Alec. De skal sove her til i morgen. Vi skal dra på shopping kl 6 om morningen i morgen. Det er nemlig Black Friday, hvor det er masse salg i butikkene. Gleder meg til det for å si det sånn!

Vi har altså ferie, og det liker vi jo. På tirsdag fikk vi også dra hjem tre timer tidligere. Det var nemlig meldt snøstorm, og i ulikhet med Norge får elevene alstå da lov til å dra hjem. Det hviste seg at vi ikke fikk noen snøstorm, bare regn. Det var helt greit å få avspassering uansett da! Har fått hvite at her får de fri fra skolen om man våkner opp til snø. Hvis det også er meldt en ille snøstorm er det lange køer utenfor Walmart (gigantisk matbutikk som har alt mulig) dagen før. Når jeg da forklarer at vi går (og ikke kjører buss fra 1-10 klasse) til skolen uansett hvordan været er i Norge blir de satt ut. Hvis det hadde vært samme regler i Norge hadde vi vel fått fri hele vinteren regner jeg med! Det har kommet litt snø, men den legger seg ikke over alt. Alikevel er tempraturen ganske kald, og det er is på trærne noen steder. 

Happy Thanksgiving!

 

Meet the squad


Amerikansk tid: 18:08 - Norsk tid: 0:08

Hei, I går var det "Meet the squad"! Det er en kveld hvor man viser alle idrettslagene osv. for folk som kommer å ser på. Bandet og color guard skulle også vise. Jeg gjorde det overaskende bra på den ene sangen, men på den siste gjorde jeg det...dårlig. Jeg har gjort dette i to uker og den siste sangen har jeg gått gjennom rundt 3 ganger. Det var morsomt da, og ikke minst var det litt av en opplevelse. 

I dag var det jo tredje skoledag. Det er fortsatt veldig annerledes, men ikke like forvirrende lenger. Gleder meg til alt kommer mer på plass! Heldigvis er det mange som er veldig hjelpsomme og snille. I går fikk jeg ikke opp skapet mitt (de har sånn spesiell kodegreie som er super forvirrende), heldigvis dukket to av de jeg er mest med (Alec og Justyse) opp. De gikk for å lete etter meg når jeg ikke var i lunsjen med en gang. 

I det siste har jeg også fått masse morsomme og interesange spørsmål om hvor jeg er fra og hva jeg gjør her. Ikke alle skjønner at jeg er utvekslingstudent, og det er noe jeg ikke helt forstår. Utalen min er veldig "Petter Solberg Engelsk". Noe jeg synes er veldig flaut, men alle sier de elsker den! Noen sier til og med at de skulle ønske de hadde slik aksang. De ber meg om å prate norsk, noe som er kjempe uvandt noen ganger, haha. Heldigvis er det bare morsomt med slike spørsmål! 

I dag fikk jeg også byttet fra spanish 4 til spanish 1. Hahahaha! Veldig stort sprang det der, men for å være ærlig var første spansk 1 timen en smule "vanskelig". Skjønnte alt, men oversetter alt til norsk. Det gjør det enda mer forvirrende. Grunnen til at jeg byttet var fordi Spanish 4 var sammen med AP spanish som er college pensum. Så i den klassen snakker så og si alle flytende spansk. Det er da det blir ekstra vanskelig med spansk til engelsk til norsk osv. Kunne valgt spanish 3 og 2, men da hadde jeg ikke fått alle de andre fagene jeg trenger. Bedre med noe spansk, enn ikke noe. Så tenkte jeg at det er bedre å få en god karakter, en å styrke. Det viktigste er hvist å bestå i faget...

 

 

"Fremme"


Amerikansktid: 21:10 - Norsktid: 03:10

Akkurat nå sitter jeg i bussen på vei til frostburg. Vi er 2 timer bak planen, og det tar ca 6 timer å kjøre dit fra New York. Benytter derfor sjansen for å blogge når det er Internett på bussen.

Jeg kan vel starte med å si at jeg våknet kl 6 i dag tidlig (amerikansk tid), og jeg trengte ikke stå opp før halv 11. Litt kjipt å ha jetlag da, men jeg overlever.

Sov på et hotell like ved flyplassen fra går til i dag, og har tilbringt hele dagen der. Der var det utvekslingsstudenter fra hele verden, og det var utrolig gøy å bli kjent med så mange mennesker.

Vi dro fra hotellet kl 4 på ettermiddagen, og da kjørte vi blandt annet forbi Manhattan. Alt rundt her er magisk, og det har ikke helt gått opp for meg at jeg faktisk er i USA. Alt er som på film!

I morgen skal jeg på velkomstleir med lokallaget, og blir ikke hentet av vertsfamilien før på lørdag. Gleder meg, men er også veldig spent.

Her er noen bilder fra det siste døgnet:

Det er veldig varmt her, eller jeg synes det i allefall. De som kommer fra varmere strøk er litt uenig med meg der, haha!

Nå er jeg stup trøtt, så vi snakkes siden.

-Har du vært i USA før?

USA i morgen


De siste dagene har bare flydd av gårde. Kan ikke fatte at jeg faktisk drar i MORGEN, og at jeg ikke kommer tilbake før til neste år. Gleder meg så det holder, men litt trist å dra fra alle her hjemme. Uansett, det kommer til å bli helt sinnsykt. Har drømt om dette så lenge. 

Nå skal jeg fikse de siste greiene før jeg skal spise kjøttkaker og poteter til middag (selvfølgelig). Neste gang dere hører fra meg er jeg i USA!

Utveksling i USA


Hei, 

Om 42 dager sitter jeg på flyet til USA, og kommer ikke hjem før om ett år. Det er veldig rart å tenke på.

Utveksling har aldri vært et fjernt tema. Siden rundt 8-9.klasse har jeg hatt planer om å reise på utveksling. Jeg var fast bestemt på å reise på utveksling til USA. I tillegg til dette skulle jeg starte på dramalinja. Jeg har nå kommet så langt at jeg er midt opp i alt dette, og angrer ikke ett sekund. Gi og med at jeg valgte å gå dramalinja, må jeg ha drama i USA for å få året godkjent. Jeg får sannsyneligvis teater, og håper bare på det beste.

I våres fikk jeg den glederlige nyheten om at jeg hadde fått vertsfamilie. Jeg skal bo i en liten by i staten Maryland, og familien virker veldig hyggelig. Har snakket mye med dem, og gleder meg til å møte dem. Skal gå på skole med en såkaldt dramaclub, og krysser fingrene for at jeg får nok teater. Uansett, det kommer nok til å bli veldig gøy!
Denne blogge skal jeg bruke for å informere venner og familie der hjemme i Norge om hvordan jeg har det, og om hvordan hverdagen min i USA er. 

- Er det noe du lurer på?
 

 

Les mer i arkivet » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014


Hei! Jeg er en 18 år gammel jente fra Oslo. Jeg går på dramalinja, og skoleåret 2013/2014 reiser jeg som utvekslingsstudent til USA. Håper du liker bloggen min! :)


gratisdesign av Tonjemthits