Chicago


 Amerikansk tid: 21:54 - Norsk tid: 3:54

I går kveld kom jeg tilbake fra noen fine dager i Chicago. Jeg besøkte Karen som er utvekslingstudent der i år (trykk -her- for å komme til bloggen hennes). Det var kjempe koslig å se henne igjen. Været var veldig fint og jeg stooor koste meg!


Chicago er en veldig fin og koslig by. Jeg filmet en del når jeg var der også, så derfor har jeg planer om å sette sammen en liten video! Vi blogges.

 

Graduation & Showcase


Amerikansk tid: 23:00 - Norsktid: 05:00

Forje torsdag hadde jeg graduation.  Det ble en vellykket kveld med taler, utdeling av diplomer, og sist men ikke mins: cap and gown (som jeg nå får ha med meg hjem, som selvfølgelig er veldig stas)!

I helgen har jeg hatt showcase der jeg har tatt teater timer dette året. Uten den teaterskolen, og teaterlærern min vet jeg sannelig ikke om jeg hadde overlevd dette året. Har hatt det så sinnsykt gøy og fått minner for livet. Har møtt så mange fantastiske mennesker! Også har det vært super fint å få holdt på med det jeg elsker, og jeg har også lært så sinnsykt mye!
I morgen reiser jeg til Chicago for å besøke Karen!!! Gleder meg så det holder (: Vi blogges siden
Siste Skoledag


Norsk tid: 6:14 - Amerikansk tid: 0:14

Tiden går så sinnsykt fort. I dag var det siste skoledag, og det er egentlig veldig rart å tenke på. Føler at første skoledag var i går. Nå har jeg da sommer ferie, og er ferdig med high school her i USA. Det har vært litt av ett år, og jeg sitter igjen med så mange minner og venner jeg vil ha resten av livet. Her er litt bilder fra de siste ukene.  

Over her ser dere litt bilder fra prom. Det var litt av en opplevelse. Været var ikke på sitt beste, men jeg hadde det artig uansett. Under her ser dere et bildet fra student cabaree der jeg går på teater forje helg. Har ikke ord for hvor mye jeg elsker det stedet og menneskene. Utvekslingsåret mitt hadde ikke vært det samme uten, og tørr ikke tenke på hvordan det da ville blitt! 

På bildet over ser dere et bildet fra musikal timen jeg tar på lørdager, hvor vi da hadde 80s day. En gjeng med herlige mennesker, og som jeg kommer til å savne så alt for mye. Under her ser dere noen bilder fra Drama Baquet på tirdag. Koslig kveld!

Meg og beste Ashley:

På torsdag var jeg på en fieldtrip i West Virgina. Vi dro til Black Water Falls og deretter til en cafe i en småby hvor et band kalt: "The Barefoot Movement "spillte. Det var artig, og den lille byen var så koslig!

Selve graduation sermonien er ikke før neste torsdag. Og helgen etter er det show case der jeg går på teater. Neste uke er derfor fylt med en del øvinger og masse annet. Uken etter tar jeg turen til Chicago for å besøke Karen i noen dager. Gleder meg vilt! Deretter følger en hel masse med blandt annet en tur til Ocean City. Tilslutt er det tid for å si hade, noe jeg er langt i fra forbredt på. Og vil helst latt være.. hehe uff gruer meg til den tid.. 

Jaja, skal nyte den siste tiden og kose meg vilt. Angrer ikke ett sekund på at jeg dro! Det har vært helt fab. 

Snødager = Fridager


Amerikansk tid: 13:27 - Norsk tid: 19:27

Heii!

I dag fikk vi fri fra skolen pga av glatte veier og snø. Noe som vi har fått flere ganger den siste tiden. De to siste ukene har jeg vel bare hatt 2 helt fulle skoledager. Skjønnte ikke helt greia i starten, men etter hva jeg har forstått er det fordi de er ikke er like vandt til det. De får ikke alltid snø hvert år, og det gjør at de ikke er like forbredt når den først kommer. Dette kommer jo helt ann på hvor i USA du er, men rundt her har de hvist ikke hatt så mye snø på mange år.  

I det siste har det ikke skjedd stort. Har hatt maange late dager hjemme i huset her, uten at stort mye har skjedd. Netflix og norsk godteri <33 har dagene bestått av. Har også sittet barnevakt for hunden. Synes jeg er veldig flink til det da. eheh, joa! Må innrømme at personlig synes jeg det er ganske kjederlig i lengden. Til tider kunne jeg like gjerne vært på skolen. Vi får jo ikke vite om det før på morningen, så er vanskelig å avtale ting med folk. I morgen har vi også  fra skolen, men denne gangen var det planlagt fra før, og har ikke noe med været å gjøre. Av den grunn kommer Shellie og Alec en tur senere i dag, og så skal de overnatte her til i morgen. 

Legger ved noen bilder fra en av dagene vi hadde skole, og fra bussturen hjem: 

 

På bildet over kan dere se Mainstreet i Frostburg! I den gaten ligger teaterskolen jeg går på, og hvis jeg har teater rett etter skolen pleier jeg å gå opp. Jeg har musikk på ørene, og kan love deg at det føles ut som om du vandrer i din egen film. Er sånn typisk Amerikansk småby gate, og er typisk det du kan se i Amerikanske filmer som tar plass i slike byer! (Eks: Har samme preg som Rosewood i Pretty Little Liars, hehe..)

Jeg har vært på litt musikal øving innimellom disse fridagene også. Synes det er veldig gøy, selvom de for det meste jobber med sang nummere og danser for tiden. Rollen min er for det meste med i scener, og derfor behøver jeg ikke være der før vi starter på scene arbeid. Men så har det seg sånn, at jeg har vært der litt uansett. Har nemlig fått hjelp av kor lærern min (som har ansvar for hele musikal produksjonen) på min engelsk uttale. Vi jobber rett og slett med å få vekk norsk-engelsken min så mye som mulig. Har problemer med noen få lyder vi ikke har på Norsk (eller jeg tror vi ikke har de, haha). Jeg synes dette bare er possitvt, og er glad for at jeg har muligheten!

Det har blitt veldig mye enklere å snakke engelsk. Har jo vært her i noen måneder, og det å skype med de hjemme på Norsk begynner å bli vanskelig. Er pluttselig mye enklere å snakke engelsk. I starten av utvekslingsåret lot jeg være å snakke. Var så sykt mye enklere å bare stå der, smile og nikke. Det var jo litt plagsomt, fordi jeg hadde så sykt mye å si/fortelle. Turte bare ikke, og var redd for å si feil! Når vi var ute å spiste, var jeg "flau" over å bestille maten osv. Ante ikke hva jeg skulle si! Nå derimot er jeg mer lik meg selv og prater i ett sett om jeg får muligheten. Jeg trenger ikke tenke på hvordan man sier ting før jeg prater, og synes det bare er gøy å faktisk kunne prate engelsk 24/7. Har litt problemer her og der, men derfor er jeg glad jeg får jobbet med kor læreren min i de små feilene jeg har på uttalen. 

Gi og med at det ikke er så mye som skjer, så er det ikke så mye å skrive om. Hvis det er noe noen vil høre om, så bare gi beskjed! Nå som jeg har fri fra skolen så mye pga været har jeg i det minste tid til det. Så hva har dere lyst til å høre om/hva skal jeg blogge om?

Nå er det bare en og en halv uke til jeg reiser til Hawaii. Gleder meg så mye at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg til tider!! :)))

 

Tiden flyr


Amerikansk tid: 18:51 - Norsk tid: 0:51

hei hei, 

Som jeg sikkert har nevnt hundre ganger før så går tiden veldig fort, men også super sakte. Er vanskelig å forklare, hehe! De siste ukene har  jeg gjort litt av hvert, men i helgen som var har det skjedd mest. Lørdag, etter teater var jeg å så på en indoor colorguard konkuranse. Mange av vennene mine gjør indoor, noe jeg valgte å ikke gjøre. Det foregår på en annenskole etter skoletid, og tar mye tid. Jeg har dette semesteret mer teatertimer og skolemusikalen, så det ville ikke funket om jeg skulle gjøre indoor colorguard i tillegg. Indoor colorguard er også sykt vanskelig, og alle vennene mine ville vært på det høyeste laget. Jeg er langt i fra det nivået som overhode mulig, så valgte å lavære.  Uansett, på lørdag fikk jeg se hva de har snakket om i flere uker nå. Og gurimalla altså! Det var syke greier. De var utrolig flinke! De får det til å se så enkelt ut, men jeg kan med egen erfaring si at det er langt i fra enkelt. Indoor Colorguard er det samme jeg gjorde, bare at de ikke har med korpset og alt foregår inne. Det er altså bare colorguard.

Søndag ble brukt med noen andre utvekslingstudenter i slalomparken. Nå har det seg sånn at her har de også aking, skøyter osv i tillegg til slalom. Jeg valgte å ake/snow tubing, noe som var overraskende gøy. Det å stå på ski her er faktisk veldig dyrt, og når du må leie ski også blir lommeboken en smule tynnere. Så jeg valgte å prøve noe litt annerledes gi og med at jeg kan stå på ski i Norge. Det var nemlig ikke slik at du ble tildelt et akebrett og deretter måtte gå opp hele bakken for å kjøre ned. NEIDA, her var akebrettene store baderinger, og toppen av kransekaken var at man kunne kjøre heis opp!! Etter en lang dag i bakken ble det pizza! Tro det eller ei, men jeg har spist pizza mer enn jeg noen gang har gjort her. Det er godt da, så klager ikke! Kommer til å savne typisk amerikansk pizza hvor osten faller av ;) 

Vi hadde langhelg, så gårsdagen ble brukt på musikaløving, feiring av Shellie's bursdag og enda en teatertime på kvelden. Og i dag er det hva de kaller snøstorm her, så skolen ble nok en gang avlyst. Tror at fri fra skolen hadde vært morsomere om man hadde ting å gjøre. Det er litt vanskelig når man ikke har kollektiv trafikk, og når de fleste låser seg inne. Har funnet ut at de fleste ikke skifter til vinterdekk, noe som er ganske så normalt i Norge. Er sykt hvor mange små forskjeller det faktisk er i kulturer. Når man er utvekslingstudent er man jo midt oppi det hele, og da legger man merke til det aller minste. Er veldig spennende da!

Her har dere noen bilder fra den siste tiden: 

Jeg var på en sånn fiske butikk forje uke. Og der kunne man kjøpe frosker!! Tror disse er giftige også. Bare se på den orangje magen da! Og ikke bare det, man kunne også kjøpe krepser i skjell. Sånne man finner på stranda. Du kunne også kjøpe diverse skjell til den. Gi og med at de tydligvis bytter når de vokser. Men bare tenk på det da! Crazy x1000

Se hvor høyt de kaster dem! De får dem til å spinne mange ganger rundt, også tar de den i mot perfekt etterpå! 
Nå er det under en måned til Hawaii!! Gleder meg sykt mye :DD 

 

Godt nytt år!


Amerikansk tid: 19:59 - Norsk tid: 1:59

De siste dagene har det ikke skjedd så stort mye. Det å starte på skolen i morgen passer meg derfor helt greit. Gårsdagen ble tilbrakt med venner, mat, New York Ball Drop og Honey Boo Boo på tven. Jeg ønsker alle godt nytt år, og takker for det fine året som har gått. Har skjedd utrolig mye fint, og er takknemlig for alt. Gleder meg til alt 2014 har å by på, og klarer nesten ikke å vente til noen av tingene. Begynner allerede neste uke med skolemusikalen, så det blir bra! Slenger med noen bilder fra de siste dagene: 

Dette var julegaven jeg gav til vertsfamilien, og vaffler med brunost ble en favoritt blandt mange.
Selvfølgelig ble peanøttsmør på vaffler prøvd ut også. Peanøttsmør er veldig populært her nemlig. De har til og med peanøttsmør godteri..

Mine amerikanske venner lærer å snakke norsk av både meg og google translate for tiden...
Takk til alle som har gjort 2013 til et så bra år! :-)

Amerikansk julefeiring


Amerikansk tid: 18:13 - Norsk tid: 0:13

Julefeiringen i år ble for min del noe helt annet enn det jeg er vandt til. Det å ikke være hjemme på julaften var ikke enkelt, men taklet det egentlig bedre enn forventet. Julen kom veldig brått på, og hadde hørt at dette var den vanskligste tiden i løpet av utvekslingsåret. Av den grunn ble jeg og familien min enige om å ikke skype på selve julaften. Dette synes jeg var ganske lurt, og var enklere å komme gjennom julen uten det. Høres sikkert veldig rart ut, men sånn ble det! I tillegg, hadde jeg i bakhodet gjennom det hele at dette blir noe helt annet; Amerikansk jul. Og sammenlignet ikke julen hjemme med den. Av den grunn gleder jeg meg derfor bare ekstra mye til neste jul.

Her skjer det meste den 25.desember! Så den 24.desember (christmas eve) var det en helt vanlig dag, men vi var også i kirken og kjørte deretter litt rundt her for å se på hus med sinnsyke juledekorasjoner på kvelden. Dagen etter var det åpning av gaver, spising av mat og julesselskap hos Alec og Shellies bestemor på kvelden. Dagen var fyllt med nye opplevelser, og var veldig gøy!

Dette var julegaven fra meg til hunden! ...Enough said.


Amerikansk jul var en fin opplevelse. Annerledes, men gøy!  

 

Tiden går fort


Amerikansk tid: 20:40- Norsk tid: 2:40


Hei, 

Tiden flyr av gårde, og det har skjedd litt av hvert! På tirsdag var jeg på call back audition til skolemusikalen, og det var nok en gang gøy. Selvfølgelig litt nærvepirrende, men fikk mange gode tilbakemeldinger. På onsdag fikk jeg vite at jeg fikk rollen jeg var på audition for. Noe som selvfølgelig var veldig artig, og jeg gleder meg veldig til vi starter med øvingen! Musikalen heter Crazy for you, og jeg fikk rollen som moren. Rik og overlegen dame!

I dag hadde vi juleavsluttning der jeg har tatt teatertimer, og jeg fremførte en monolog jeg har jobbet med. Har ikke jobbet med monologarbeid så mye før, og det er ikke bare bare! Var selfølgelig veldig gøy, men også utrolig vanskelig. Uansett, jeg gleder meg til mer teater neste semester. Da blir det filmacting med en ressigør fra Los Angeles, Musikal teater, actingclass og privat timer innimellom. I tillegg til alt dette er det skolemusikalen. Blir så bra! Gleder meg som en liten unge for å si det sånn.

Nå er det juleferie, noe som sikkert blir veldig gøy. Blir rart å ikke være hjemme i julen, men blir nok gøy å oppleve en ekte amerikansk jul!

Før jeg avslutter; litt vær snakk. Som sagt er været her veldig rart. For noen dager siden frøys jeg nærmest ihjel, men i dag var det varmt nok til å gå i skjorts (nesten). Det var alt for i dag, hade! 

 

Fri fra skolen pga snø


Amerikansk tid: 19:23 - Norsk tid: 01:23

Hei!  Tiden går kjempe fort her, men også veldig sakte. Forje mandag og tirsdag fikk vi fri fra skolen pga snø. Dette er jo veldig uvandt, men helt greit å få fri fra skolen uten å være syk eller lignende. Jeg trenger ikke ta igjen skoledagene heller, fordi jeg er senior. Noe som er litt dumt er at alle aktiviteter etter skolen blir avlyst også. Av den grunn ble det ikke noen auditions, men man skulle komme å synge for korlærern i løpet av skoletiden i skoledagene etter. Det gjorde jeg, og det gikk veldig greit egentlig. Det er call backs på tirsdag, så da er det bare å krysse fingrende! 

Noe som er litt dumt er at det ikke er så mye å gjøre her på dagtid når du har fri. Jeg, Shellie og Alec brukte derfor dagene på american horror stories, pratet og drakk kakao, så ble ikke like kjederlig.. ! I tillegg blir teatertimene der jeg går på teater avlyst om vi ikke har skole pga snø, så krysser fingrende for at det ikke kommer noe i uken som kommer. Da har jeg nemlig masse teater, og avslutter uken med forestilling på lørdag. Da skal jeg fremføre en monolog jeg har jobbet med osv. Har litt nerver, men gleder meg også!

Vi hadde også kor konsert på onsdag, og i dag var jeg på en AFS middag lignenede greie i West Virginia. Det var koslig det! Har ikke så mye mer å fortelle, så her har dere noen bilder fra den siste uken:
Følte for å vise frem doen min her nå i juletiden! Her pynter man alt xD

En siste ting: Fikk brunost i posten av tanten min! Det smakte bedre enn noen gang alstå <33 Tusen takk! 

Forestilling, Bowling og Snø


Amerikansk tid: 20:09 - Norsk tid: 2:09

Hei! De siste dagene har gått i et sett. Har gått min siste parade, hatt teater forestilling og vært på audition til skolemusikalen. I går var det forestilling av noe jeg har vært med på de siste 4 ukene. Det var en forestilling de satt opp der jeg tar teatertimer i samarbeid med en greie i Frostburg kalt Storybook Holiday. Var veldig gøy!

På kvelden var jeg på bowling med noen venniner. I helgene skrur de av alle lysene, og spiller høy musikk på kvelden. Det var gøy, selvom jeg tapte. Har vel ikke spillt bowling siden barneskolen, og i går tapte jeg alle tre kampene (hadde rundt 20-30 poeng, mens de andre hadde rundt 100). Hehe! Det var gøy da.
I dag våknet jeg opp til snø, og nå ser det litt mer ut som Norge utenfor døren. Denne uken blir det mer audions, skolekorets julekonsert og mer teater. Sier ikke nei til det! 

Ha en fin mandag i morgen :-)

Vinter?


Amerikansk tid: 12:52 - Norsk tid: 18:52

Hei. Disse bildene tok jeg forje uke, og når jeg ser ut av vinduet her i dag ser det langt i fra slik ut. Været her er kjempe rart. Det kan være super kaldt den ene dagen, og så utrolig varmt dagen etter. Man vet aldri hva man får! 

Jeg starter ikke på skolen før i morgen, så i dag har jeg bare passet hunden. Ellers skal jeg på teater kl 4, og være der resten av kvelden. Det ser jeg hvertfall frem til. Til helgen har vi forestillinger av en liten forestilling vi har jobbet med i de siste ukene. Gleder meg! I tillegg er det auditions for skolemusikalen, noe som jeg tror blir gøy uansett om jeg kommer med eller ikke. Skal uansett jobbe med den bak scenen osv. 

Håper alle får en fin uke! 

Black Friday Shopping


Amerikansk tid: 21:46 - Norsk tid: 3:46


Hei, I dag var jeg på Black Friday shopping. I dag er en av de dagene i året hvor flere kjøpesenteret blir bombandert med gale mennsker. De vil få med seg de sykeste salgene, og står utenfor kjøpesenterene i mange timer før det åpner. Vi var altså ikke en del av disse, men våget oss ut en tur på dagtid. Mange av kjøpesenterene er oppe på natten også nemlig. Det var ikke overpakket på senteret vi var på, men det var en del. 

Kjøpesenteret var pyntet med masse julepynt, og julemusikk var spillt på full guffe i flere butikker. I midten av kjøpesenteret var en julenisse godt planetet forran et digert juletre. Der kunne barn ta bilder og prate med han osv, akkuratt som på filmer! Vi stoppet også på Starbucks på veien hjem. Det finnes ikke noen Starbucks i nærheten av der jeg bor, og derfor er det litt ekstra stas når vi drar steder det finnes. Har fått Alec og Shellie hekta på Starbucks også! 

Har vært en fin dag for å si det sånn :-)

Ha en fin helg!

Siste Konkurranse


Amerikansk tid: 10:54 - Norsk tid: 16:54

Hei! Da var Colorguard sesongen (nesten) over. Har bare noen parader og timene på skolen igjen. Jeg er veldig glad for at jeg ble med på colorguard. Har gjort meg travel, og har også fått mange nye venner. Anbefaler alle å bli med på en form for aktivitet når de drar på utveksling! Da har man noe å gjøre i ukedagene (helgene også), og man får venner man kan være med. Har lært veldig mye som virket umulig i starten, og har fått oppleve noe helt nytt. 

På fredag var det sesongens siste fotballgame (home), og Senior Night i samme slengen. Da ble alle seniorene vist frem. Siden jeg er en av dem, ble jeg også ropt opp. Fikk en gave og greier!


Lørdagen gikk veldig fort, og den var ferdig før jeg hviste ordet av det. Vi hadde trening kl 05:30, og var stup trøtt etter dagen før. Så sikkert ut som en zombie med sminke rester som jeg ikke fikk av dagen før (24 timers greie). Etter treningen hadde vi en busstur på hele 3-4 timer i vente, og etter det konkurerte vi i årets siste konkuranse. Denne gangen mot 21 andre korps. Vi kom hjem med 12.plass, og er ganske så fornøyde med det. Bussturene hjem er alltid det beste, og denne gangen var kanskje den morsomste så langt. Lo så mye at jeg grein!

Nå som vi ikke har trening på ettermiddagen lengre blir det enkere å drive med teater, og etter jul blir det enda mer teater. Gleder meg veldig til det! Ellers skal jeg på fieldtrip til Washington med Ap Human Geography klassen min om en uke, og det gleder jeg meg veldig til! Uansett, Colorguard har vært super gøy. Har en del film klipp fra den siste tiden jeg har planer om å sette sammen. Da kan dere få se hva jeg har opplevd den siste tiden via fil, og se hva jeg har lært.

Thanks for a great season!

 

Stikkord:

Hershey Park


Amerikansk tid: 17:36  - Norsk tid: 22:36

Hei! I går sto vi opp relativt tidlig før vi satte turen mot Hershey Park. På veien stoppet vi på IHOP, og spiste typisk Amerikansk frokost. Vi var utrolig gira alle mann, og dagen ble veldig vellykket. 

Hershey er et veldig populært sjokolade merke her i USA, så det er en hel by oppkaldt etter det. Det er der de lager sjokoladen! I den byen har de da bygd en fornøyelsespark, en dyrepark, stor fotball arena og mye mer. Vi besøkte fornøyelsesparken, men tok også en liten tur innom dyreparken. Det var Halloween i parken også, så den siste timen skrudde de av lyset i alle tre berg og dalbanene! Man så absolutt ingen ting, men var faktisk overraskende morsomt.

Jeg kjørte utrolig mange berg og dal baner på et nivå jeg aldri i livet har turt å kjøre før. Ble skikkelig overrasket over meg selv. Var sykt nervøs i alle køene, men når jeg var ferdig var jeg helt i hundre, hehe! Her er noen bilder fra gårsdagen: 

Tre veldig gira jenter på vei til Hershey! 
Dette er bjørnene som vandrer rundt i skogen her!


Vi var der hele dagen i går, og kom hjem ganske sent. I dag hadde vi en Halloween parade her i Mount Savage, så det var jo midt i blinken! Nå er det bare en uke igjen, så er colorguard sesongen over. Da blir det mer teater etter skoletid, og det ser jeg frem til! Colorguard har vært en syk opplevelse, og har lært kjempe mye på bare 2 månder :-)

Stikkord:

Halloween Parade


Amerikansk tid: 16:19 - Norsk tid: 22:19

Hola! Nå sitter jeg her i superundertøy, eller Norske klær som jeg har begynt å kalle det (høres bedre ut på engelsk..). I dag har vi nemlig en halloween parade i Cumberland. Cumberland er en litt større by litt lenger unna, og været her har jo blitt mye kaldere. Alle fryser untatt meg, og det er fordi jeg har norske klær. I dag snødde det faktisk litt også, så får håpe det ikke gjør det når vi skal gå. Jeg har fått lov til å gjøre "rifle" i stedet for flagg i halloween paradene (fordi jeg er senior osv.). Gjør ikke noe veldig komplisert, men er veldig vanskelig.. om det gav mening?! hehe..

Nå skal jeg snart ta på show uniformen, og om litt drar vi på skolen for så å ta skolebuss en halvtimes tid til Cumberland. Får bare krysse alt mulig for at dette går bra! Legger ved noen bilder jeg tok i går:
Sommerfugl larve med pels!! De er over alt her..Skal prøve å få filmet litt på en colorguard trening, så kanskje jeg får hvist litt mer av hva det er jeg driver med :-)

 

Stikkord:

DANS ROCK


Amerikansk tid: 20:30 - Norsk tid: 02:30

Hei, ukene går stort sett i det samme. Det er mye colorguard for tiden, og når jeg ikke har colorguard har jeg teater og skole. Teatertimene er helt fantastiske, og jeg storkoser meg hver eneste gang. Skal på teater rett etter skolen i morgen, og være der resten av kvelden. Klarer nesten ikke å vente! Når colorguard er ferdig blir det mye mer teater, og det blir så bra!

Fredag hadde vi "preperally" eller hva det het. Jentene spillte fotball og guttene var "the dimonds", med andre ord: veldig morsomt. På kvelden var det fotballkamp, og jeg holdt på å fryse av meg hendene mine. Var kjempe kaldt å spinne flagg og hele pakka. Temperaturen er ikke like varm her lenger, og ligner mer på temperatur jeg er vandt til. Gikk heldigvis ikke så dårlig da, i tillegg vant fotballlaget vårt. Noe som tydeligvis er veldig uvanlig. På lørdag var det konkurranse, og vi vant vår pulje... Var bare oss i puljen, så vi ville vunnet uansett da. På en annen side fikk vi bedre poengsum en forje gang, så da er det større sjangse at vi kommer videre i neste konkuranse (om to uker). 

I dag dro vi på et utkikkspunkt ikke så langt unna, og først nå innså jeg litt mer hvor hen jeg er i forhold til de andre statene. Jeg bor jo tydligvis helt på grensen til Pennesylvania! Fra utkikkspunktet kunne jeg se West Virgina, Maryland (selvfølgelig) og Pennsylvania på en gang. I mitt hode er dette veldig kult! 


Synes dette er ganske sykt, men det er også veldig uvandt! Er bondegårer og skog over alt, og kollektiv trafikk må du lete lenge etter. På tross av det, har jeg det helt supert! Denne uken blir det teater <333, colorguard, parade og på lørdag; Hershey Park!!! Gleder meg kjempe mye.Stikkord:

HOMECOMING 2013


Amerikansk tid: 18:55 - Norsk tid: 0:55

Dette var det jeg møtte på skolen mandag morgen. Gangene var pyntet overalt, og skapet mitt var fyllt med godteri! Stemmingen var ubeskrivelig, og hele uken har elevene kledd seg ut i forksjellige temaer. Noen kledde seg mer ut enn andre, men det var kjempe gøy å se hvor langt noen av dem gikk. Ukens temaer var:  Colorwars, Decay day, Character day, Twin day og spirit day! Jeg kledde meg vel mest ut på torsdagen (twin day). Jeg og Shellie bestemte oss for å være tvillinger til tross for høydeforskjellen... Ja, vi fant ut at hårfargen var veldig lik da ... Den var ganske skummel lik også!! Vi lagde t-skjortene noen dager før. Ble fornøyd med hvordan de ble, skikkelig stolt assa!

Fredag var det fotballkamp! Været var ikke akkuratt noe å skryte av. De flyttet noen greier som egentlig skulle skje på dagtid fredag til neste uke, så det var på kanten til at kveldens fotballkamp ble avlyst også. Men det ble den alstå ikke, så vi hadde korps/colorguard forestilling pausen som vanlig. Alt som kunne gått galt, gikk galt.. Denne gangen skylder jeg på været, var ikke like enkelt i regnvær.

Lørdagen var det tid for "Homecoming dance"!


Jeg dro med noen av jentene jeg har blitt kjent med på "Applebees" før selve dansen. Har vært på "Applebees" hundrevis av ganger allerede, og elsker maten! Uansett, det var veldig koslig. Senere dro vi på skolen hvor selve dansen var. Det var litt av en opplevelse, med andre ord: veldig gøy! Etter dansen ble noen av jentene med meg hjem. Vi lagde s'mores-dip og så på film.

Alt godteriet i skapet er nå spist opp, og pynten er pakket ned. Jeg har hatt det kjempe bra, og det var super gøy å oppleve alt det en såkaldt homecoming har å by på! 

 

Stikkord:

Bedford, Pennsylvania


Amerikansk tid: 22:30 - Norsk tid: 4:30

Hei, 

I dag var jeg i Bedford med noen av de andre utvekslingsstudentene. Det var frivillig, så vi var ikke alle. Uansett synes jeg det var veldig gøy. Vi var et sted kaldt Bedford Village. Det var et museum (aka folkemuseet på Bygdøy, bare amerikansk). Etter det dro vi på et marked ett lite stykke unna. Der hadde de masse forskjellige høst, jul og halloween ting folk selv har laget. Kjøpte ingenting, men var en opplevelse. Været her har vært kjempe varmt i det siste. Det er kjempe uvandt, men jeg klager ikke.  Her er bilder fra dagen:

Følte for å ta bilde av Amerikansk kattemat..
I morgen starter homecoming week, og det gleder jeg meg kjempe mye til!! Jeg skal nyte opplevelsene, inntrykkene og alt det andre den har å by på :-)Stikkord:

De første 6 ukene med skole


Amerikansk tid: 22:41 - Norsk tid: 4:41

Har nå gått 6 uker på skolen og av den grunn tenkte jeg å fortelle litt om hvordan det er.

Skolesystemet er på mange måter likt som i Norge, men på en annen side veldig ulikt. Jeg blir hentet av skolebussen kl 07:10, og kommer hjem i 3-tiden hver dag. Har også samme fagene hver dag, og 5 min. mellom hver time. I starten var dette veldig uvant, men går bedre og bedre for hver dag som går.

Vi har lekser hver dag. De er ikke så vanskelige, men tar tid. I USA teller alt du gjør på karakteren. Hvis du gjør kjempe bra på en prøve, men ikke gjør lekser, vil det trekke ned på karakteren. Skolen min har også en såkaldt dresscode. Det er ikke lov til å bruke trøyer med spagettistropper, ikke vise magen, pysjamas bukser (inkl. joggebukser, yogabukser og thights), flippflopps osv. Dette er det ikke alle som følger. Nesten alle går med flipflops og thights her for eksempel. 

De fleste elevene synes lunsjen på skolen er dårlig, men jeg synes den er helt ok. Den skal tydeligvis være sunn, men er ikke helt enig i det. Den smaker helt greit, så klager ikke. Når det kommer til hvem jeg spiser med, så sitter jeg på colorguard bordet. Det er nemlig forskjellige lunsj skift i løpet av dagen, alt kommer ann på hva slags timeplan du har. Jeg har det første lunsjskiftet, og har colorguard timen etter lunsj. Trives veldig rundt colorguardbordet sammen med Shellie, Alec, JJ osv. Ler så mye at jeg gråter til tider, hehe!Alle fotballspillerne går med slips og skjorte når de har kamp, og elever som jobber med årboka vandrer rundt på skolen å intervjuer folk. Akkuratt som på film!  Det er også mye kult som skjer på skolen i løpet av året. Gleder meg veldig til homecoming og prom for eksempel. Homecoming er neste uke, og det blir en uke med mye morro. I tillegg er det er også skikkellig mye school spirit på skolen. Miners er navnet, og alle har mange forskjellige klesplagg i skolens farger og med skolens logo. 

Trives så langt på skolen, og møter fortsatt nye mennesker hver dag. Får også mange komlementer fra mennesker jeg ikke har snakket med før, og dette setter jeg selvfølgelig veldig pris på. Lærer mye nytt, ikke bare om fagene, men språket og meg selv. 

Noe mer du lurer på om skolen? Spørr i vei. 

Stikkord:

Travle dager


Amerikansk tid: 13:45 - Norsk tid: 19:45

De siste dagene har vært super lange, men på en annen side har de bare flydd av gårde. Fredag var det første "homegame", og fra nå av har marching band forestilling i pausen nesten hver gang fremover. På fredag var altså første gangen siden "Meet the squad", og må si det gikk mye bedre denne gangen. Var selvfølgelig noen ting som gikk galt, men det gikk ikke så ille som jeg trodde det skulle gå. Fikk jo se min føste fotballkamp i tillegg, og det var litt av en opplevelse. Jeg skjønner ikke reglene da, men hele stemningen var ubeskrivelig!På lørdag var det konkuranse, og det var veldig gøy. Vi endte opp med en overaskene bra score til tross for at de i år fikk en ny band director, mange elever sluttet, liten tid osv. Vi var først ut, og fikk derfor sett alle de andre etterpå. Det er helt sykt hvor flinke noen av "marchingband'ene" er! Hadde ikke en anelse om hva colorguard/marching band var før jeg kom hit, og det er noe av det vanskeligste jeg noen gang har vært borti. Har derfor stor respekt til alle de menneskene som får det til å se så enkelt ut. Vi har nok en konkuranse neste lørdag, og det ser jeg frem til. Er glad jeg valgte å være med i colorguard! Når jeg har så mye å gjøre er det vanskleig å kjede seg, og det er veldig possitivt!

"The fox song" av ylvis har foresten blitt veldig populær her nå, og nesten alle synger på den. Er derfor ganske stolt av å være fra Norge! 

Stikkord:

It's all about the homecoming week


Amerikansk tid: 22:58 - Norsk tid: 4:58

Alle på skolen snakker om homecoming, og i dag innså jeg at det faktisk ikke er så lenge til. Flere har funnet kjolen, hva de skal kle seg ut som og hele pakka. Jeg derimot, har ingen aning om verken kjolen eller antrekkene. Søkte derfor opp på nettet etter kjoler, og fant kjempe mange fine: 

Elsker alle!

Homecoming er en hel uke med mye morro, og avsluttes med en fotballkamp på fredagen og "the homecoming dance" på lørdagen. Gjennom uka må man kle seg ut i forskjellige temaer, og mye mer. Vet at det ene temaet tydeligvis er "character day", og her har jeg ingen aning til hva jeg skal kle meg ut som. Har du noen tips? Gleder meg kjempe mye til å få oppleve dette!!

Ellers har jeg planer om å pynte skapet mitt på skolen, og i morgen blir det teater! Jeg gleder meg så sinnsykt mye til teater igjen. Kan nesten ikke vente.. skal forklare mer om teatertimene jeg har fått tak i senere. Ha en fin dag i morgen/dag, det skal jeg :-)

Stikkord:

AFS orientation


Amerikansk tid: 21:58 - Norsk tid: 3:58

I dag var jeg på orientation, og det var kjempe gøy å se alle de andre utvekslingsstudentene igjen. Når vi først møtte hverandre i august snakket vi netsen ikke, men i dag gikk samtalene i ett. Var kjempe fint å snakke med noen som var i samme situasjon som deg, og på samme sted. Ble bedre kjent med mange, og vi har allerede avtalt å møtes utenfor AFS's planlagte turer. Utenom det er det en Hersey Park tur i oktober, og det gleder jeg meg kjempe mye til, klarer nesten ikke vente. 

Vi var i Pennsylvania.. Kjørte båt og greier. Det sykeste var at der hvor vi gikk om bord på båten var det et skilt hvor det sto at man kunne mate fisken. Mitt forhold til fisk er jo ikke veldig mye å skryte av. Uansett, jeg var forbredt på å se små gullfikser svømme rundt, men der hadde jeg feil gitt: 
Dette er bare helt CRAZY!! Gikk ikke nærme vannet for å si det sånn. Det krydde av dem! Jeg er på safari hver eneste dag jeg gitt. Ser all slags dyr hele tiden, og kommer ikke over det. Den ene lærern min fortalte at han kjørte gjennom Mount Savage (byen jeg bor i) forje uke, og så 2 bjørner vandre over veien og en hel haug av rådyr kl 11 om kvelden. Syke greier!

Nå skal jeg legge meg. Har vært en lang, fin helg med lite soving. Neste helg blir like lang med colorguard konkuranser osv. Ja, du hørte riktig: konkuranser. Kommer til å øderlegge hele tingen, men skal prøve og ikke gjøre det så alt for dårlig. Får lov til å tabbe meg ut på en fotballkamp først...hehe! Ha en fin mandag i morgen / i dag :-)

Stikkord:

Uka som har gått


Amerikansk tid: 08:09 - Norsk tid: 14:09


Norsk popkorn/Amerikanskpopkorn lagd av en nordmann... 

 

I det siste har jeg blandt annet byttet fra spansk 1 til spansk 2, jobbet frivillig i kiosken for å tjene penger til korpset og colorguard, lært amerikanere norsk, gjort lekser, tatt senior picture (drapes, som de kaller det), reklamert den nye sangen til ylvis, vært på skolen, trent colorguard, gitt de amerikanske vennene mine norske navn og det beste av alt: skaffet meg enda mer teater. Skal forklare mer om det siden, gleder meg så sinnsykt mye til å starte med det igjen. Nå skal jeg på AFS orientation, og det blir også kjempe gøy. Tar med kameraet, så skal blogge om det senere.

Ha en fin søndag/(snart) mandag..

 

Stikkord:

Bra helg


Amerikansk tid: 21:26 - Norsk tid: 3:26

Hei! da var nok en helg over, og jeg har gjort en hel masse. Som jeg nevte i forje innlegg var jeg på kino på fredag, og filmen var veldig bra. Den var skummel da, men var kjempe gøy selve opplevelsen. Når noe bra skjedde i filmen begynnte nemlig alle å klappe, og de som satt bak oss var veldig glade i å kommentere filmen med all muligens av kommentarer. Av den grunn ble det ikke like skummelt, men litt mer morsomt når alt det skummle skjedde. 

På lørdag var vi ute av døren kl 8 på morningen, og på vei til et kjøpesenter som viste seg å være kjempe stort. Det var hele 3 starbuckser inne på kjøpesenteret, og vi fikk knapt tid til å gå inni alle de mest kjente butikkene. Hadde det helt strålende, og kom hjem med en hel masse...nødvendig! Kjøpesenteret viste seg å være i Virgina, rett over grensen ved Washington D.C (og ikke mellom Washington D.C og Baltimore, hehe.. jeg og geografi kommer ikke alltid like godt overens). Så da har jeg vært i den staten også, noe som er kjempe kult. Etter vi hadde vært der i mange timer dro vi hjem, men stoppet i Hagerstown hvor vi stakk innom en outlet. Vi var der ikke så lenge fordi vi alle var ganske sultne, og dro av den grunn til "Olive Garden" og spiste middag. Populær, herlig, italiensk resturang, med masse god mat. Vi kom ikke hjem før i 12 tiden, og det resulterte at jeg i dag har vært helt utslått. MEN det var verdt det :-) Her er noen bilder fra gårsdagen:
Det er forresten skikkelig mange dyr her. Ser sånne rådyr lignende saker 24/7 og har sett slager, kaniner osv. I tillegg vandrer det bjørn rundt i skogen her, noe som er skummelt. Har ikke sett noen enda da, og det er i allefall litt possitivt? Og det går bedre med engelsken forresten. Er mye enklere å snakke, og det er vel ett godt tegn?

I morgen starter en ny skoleuke, og jeg gleder meg til å bruke alle de nye klærene jeg har kjøpt.. hehe, det blir bra! Håper alle får en fin uke :))

 

Stikkord:

Endelig fredag


Amerikansk tid: 16:05 - Norsk tid: 22:05


Hei, 

Ukene går i ett sett, og gjør ikke annet enn skole, colorguard og lekser. Må ærlig innrømme at det er deilig med helg. Denne helgen har jeg mange planer, så det blir bra! I morgen skal jeg på shopping et sted mellom Washington og Baltimore. Valgte et annet kjøpesenter som var hakke større en det vi hadde tenkt til først, og det sier jeg jo ikke nei til, hehe. I dag skal jeg på kino å se nok en skrekkfilm. Blir sikkert gøy, men tror denne er enda verre enn den forje. Den er kaldt "insidious 2" og har premiere i dag faktisk. Skal også ut å spise først, så det blir bra. Dere får nyte fredagen (selvom mange av dere sin snart er over), det skal jeg! 

 

Gårsdagen


Amerikansktid: 15:31 - Norsktid: 21:31

Hola! Nå har jeg fått kameraet mitt i posten, og har allerede begynt å bruke det. Minnekortet jeg hadde med er øderlagt da, men får låne et inntil jeg kjøper nytt. I går sto jeg i en sånn kiosk på skolen under en soccer kamp og en americansk fotball kamp sammen med noen andre jenter fra colorguard.  Vi sto der fra kl 1 til kl 8 på kvelden. Deretter dro vi på Applebees og spiste middag! Tok selvfølgelig med kameraet, så her har dere noen bilder:

Se så flinke de er! Jeg har snart lært meg noe lignende.. sykt vanskelige greier, men gøy da!


I morgen er det klart for enda en skoleuke, og på lørdag blir det shopping i Baltimore. Starbucks, Abercombie&Fitch og Forever 21 er bare noen av butikkene det er å finne på senteret vi skal til. Klarer nesten ikke vente, haha.. 

Dagene går i ett sett


Amerikansk tid: 16:26 - Norsk tid: 22:26
Hei, jeg overlevde kinoen. Var veldig gøy, og særlig med gratis popkorn og sånn! Har ikke hatt mareritt etterpå heller, flottersj toppersj..

Ellers går hverdagene i et sett. Nå skjønner jeg hvorfor folk sier man skal være med på en sport eller lignende når man er på utveksling. Når man er med på en aktivitet er det det som gjør deg travel, og ha det travelt er bra. Har vanligvis bare 2 dager med colorguard, men tok lagbilde i går. Vi brukte de nye uniformene som ikke skal vises før showet, som er i slutten av september. Derfor fikk vi ikke lov til å poste bilder på nettet osv. før det.

Ellers var jeg på drama club møte i går. Noe som var veldig gøy. Vi skal sette opp musikalen "Crazy for you". Ellers ble vi informert om en rekke andre teater timer vi kan delta i etter skoletid. Skal definitivt ta en nærmere titt på det. I tillegg setter Cumberland theater opp "Trollmannen fra Oz", og det er gratis + du kommer med uansett hva. Sier ja til alle muligheter jeg har når det kommer til teater, gjør alt for å få året godkjent. Gleder meg til å drive med teater igjen. Kjenner det kribler i magen av tanken på dramatimer, haha... savner det!

I morgen skal jeg jobbe i kiosken på en fotballkamp med noen av colorguard jentene. Det blir sikkert morsomt! I morgen får jeg forhåpentligvis kameraet mitt i posten også, og da slipper jeg å bruke mobilen for å ta bilder hele tiden. Det blir bra! 

God helg!

Stikkord:

Parade


Amerikansk tid: 16:26 - Norsk tid: 22:26
Hola! I dag hadde vi fri fra skolen pga Labor day. Av den grunn sov noen jenter fra colorguard hos meg fra i går til i dag, og i dag tidlig dro vi sammen til en parade som var her i Mount Savage. Denne gangen gikk det veldig mye bedre enn forje gang. Gjorde noen feil, men de var ikke så store. Været her er forresten fortsatt utrolig varmt. Koker i hjel!

For å avslutte langhelgen skal jeg på kino med de samme jentene fra colorguard etterpå. På mandager har de nemlig kinobilletter til 5 dollar (30kr) og gratis popcorn på den lokale kinoen!!! Vi skal se en skrekkfilm kaldt "You're next". Kommer til å dø av vettskremthet (er det et ord?), men det går bra.. tror jeg! Så blogges muligens senere i uken, om jeg ikke har dødd av redsel. xoxo Ænnæ Mæri(e)

Stikkord:

Shop until you drop


Amerikansk tid: 11:42 - Norsk tid: 17:42


Hei, I går dro vi til Greensburg, Pennsylvania for å shoppe. Det lokale kjøpesenteret der jeg skal bo et helt år er ikke så veldig mye å skryte av, og det er alle som bor her enig med meg i. Derfor drar de gjerne litt langt for å komme til et større kjøpesenter. Må si at jeg elsker shoppingen her i USA. Det er sant hva jeg har hørt, USA har absolutt alt! 

Senere i dag kommer noen jenter fra colorguard til meg. Vi skal se på film og spise pizza. I morgen er det labor day, så da har vi fri fra skolen. Vi skal delta i en parade av noe slag i morgen. Nå som jeg endelig har lært meg den dansen vi danser i paradene ser jeg litt mer frem til det. Er litt mindre sjangse for at jeg ødlegger alt. Hehe, blir gøy!

Stikkord:

SOMMEREN 2013


Amerikansk tid: 16:50   - Norsk tid:   22:50Sommeren 2013 har vært fantastisk, og gleder meg allerede til neste. Heldigvis er det mye å glede seg til i mellomtiden!  

Stikkord:
Les mer i arkivet » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014


Hei! Jeg er en 18 år gammel jente fra Oslo. Jeg går på dramalinja, og skoleåret 2013/2014 reiser jeg som utvekslingsstudent til USA. Håper du liker bloggen min! :)


gratisdesign av Tonjemthits