VIDEO: HAWAII 2014


Amerikansk tid: 16:14 - Norsk tid: 21:14

Her har dere videoen jeg satt sammen fra Hawaii. Det kan være smart å trykke på det tannhjulet eller hva det heter for bedre kvalitet.. hehe! Uansett, det var litt av en uke. Savn!!

HAWAII DAG 7 - Snorkeling og Hawaiian Party


Amerikansk tid: 17:27 - Norsk tid: 23:27

Snorkeling er jo ikke helt min greie gi og med at jeg er redd for fisk. Den (siste) dagen dro vi til en slik strand hvor man måtte betale for å komme inn. Vi fikk se en video om stedet når vi kom dit. Videoen viste hva slags fisk som befant seg under vannet på den stranden, og det hjalp ikke veldig når det kommer til mitt forhold med fisk. 

Uansett, jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg i allefall skulle prøve. Så jeg våget meg ut i vannet jeg viste at seler, store fisk, skilpadder og mange andre dyreslag bodde. Overraskende nok gikk dette veldig bra, om vi ser bort i fra den ene gangen hvor jeg og Hannah (som ikke var så begeistret over fisk heller) rotet oss bort oppå dette ene revet da. Vannet var ikke så dypt, men vi fant ikke veien ut. I tillegg var det selvfølgelig mange fisker akkurat der. Vi begge fikk litt panikk før vi enderlig fant veien ut. 

Tro det eller ei, men vi våget oss ut i vannet litt senere på dagen også. Vi lærte at vi ikke skulle gå der hvor det var steingrunn eller hva det var, fordi der var det mer fisk. Uansett, det var en del mennesker på denne stranden, så vi så ikke så veldig mye av all den fisken de viste på den videoen. Det var egentlig helt greit det da!

På ettermiddagen og resten av kvelden var vi på et Hawaiian Party. Vi pyntet oss litt ekstra, og måtte kjøre buss ganske langt for å komme dit. Det ble en kveld med mye mat, forestilling og dansing av hula hula på scenen (haha). Bussturen hjem var den beste av dem alle. Rett og slett ubeskrivelig! 
Jeg hadde en super uke, og anbefaler alle som har muligheten til å gjøre det samme. Har fått mange nye venner jeg vil holde kontakten med, og minner jeg aldri vil glemme. Kommer til å ta med meg alt videre, og vil aldri glemme den uken. Savner alt så mye! Kunne gjort alt for å få spole tilbake tiden, og oppleve det hele på nytt. 

Dagen etter var avreise, og det skjedde ikke så mye denne dagen. Var bare veldig trist, og litt deprimerende å dra fra en uke som det. Kommer aldri til å glemme stedet, menneskene og opplevelsene :)

MALAHO HAWAII

(ps. jeg skal prøve å poste videoen om turen i morgen..)

 

 

HAWAII DAG 6 - Pearl Harbor og Stranden


Amerikansk tid: 17:21 - Norsk tid: 23:21

På formiddagen besøkte vi et kjent minnesmerket kalt Pearl Harbor. Her lærte vi mye om hva som skjedde på akkuratt samme sted. Synes det er viktig at mennesker besøker slike steder, slik at vi gjør så mye vi kan for at slike ting ikke skjer igjen. Vi fikk se hvor de signerte papiret for å sette slutten på 2.verdenskrig, og hvor skipene som ble sunket ligger. Synes dette var lærerikt, og veldig viktig at vi tok turen til dette minnesmerket. 

Vi stoppet på veien tilbake for å spise lunsj. Jeg drakk enda en smoothie fra Jamba Juice, og jeg ble bare enda mer forelsket i smoothiene.  Etter det dro vi tilbake til hotellet, og tok turen til stranden rett ved hotellet. Den var litt folksom, men det var gøy. Vi badet og solte oss helt til det var tid for å gjøre seg klar til middag. Denne gangen spiste vi middag på et veldig fint sted. Maten var god, men vi fikk enda mer fritid etter det. Vi benyttet sjangsen til å kjøpe en yoghurt is til dessert. Vi tittet litt mer i butikker, før vi trøtte vandret tilbake til hotellet.
Nå skal jeg ta turen til Shellie, så snakkes vi siden! De neste førstkommende ukene er det masse som skjer. Har full timeplan, og skolemusikalen er bare to uker unna. Guri, som jeg gleder meg! 

HAWAII DAG 5 - Gåtur og Båttur


Amerikansk tid: 17:44 - Norsk tid: 23:44

Denne dagen startet vi med en tur til et fjell. Denne turen viste seg å være lengere enn jeg hadde forventet, og i stekende sol var dette i det varmeste laget. Vi skulle nemlig opp på et utkikkspunkt kalt: "Dimond Head" med en veldig fin utsikt. Det var sykt bratt opp fjellet, og med varmen ble det ekstra tungt. Det var mulig a kjøpe god hawaiian iskrem når vi kom ned fra fjellet igjen, og jeg hadde det i bakhodet gjennom hele turen. Isen smakte veldig godt skal jeg si dere. Det var også et stykket å gå fra hotellet til dette fjellet også. Gi og med at vi var alle ganske halvdøde når vi kom ned, var tanken på å gå enda mer tilbake til hotellet litt slitsom. Derfor ble hvertfall jeg veldig glad når vi ble overasket med en buss som var plasert et lite stykke bortenfor. Siden det var en veldig fin utsikt på toppen og god iskrem vi fikk kjøpt på bunden, så var vært det. 

Når vi kom tilbake på hotellet fikk vi litt tid på å kjøpe lunsj. Etter det fikk gruppen som ikke fikk mulighet den forje dagen lov til å dra på catamaran tur, og den andre gruppen fikk slappe av på stranden. Jeg var i gruppen som skulle på båttur, og været var helt perfekt. Vi så ikke noen hvaler eller lignende, men det var veldig fint for det. Jeg merket at jeg savner Norge og båtlivet en del. Uansett, det ble mye latter og prating. 

Vi spiste middag på en pizza resturant ikke så langt unna hotellet, og etter det fikk vi mer fritid til å gjøre hva vi ville. Vi tittet i litt fler butikker, og jeg kom hjem med enda litt til. Jeg må også bare si at jeg tror jeg ikke har ledd (lo heter det kanskje, eller nei.. eller jeg vet ikke. Samma det!). Uansett, vi hadde alle bare helt sinnsykt latterkrampe. Det er slike ting man husker! Savner menneskene og alle vennene jeg fikk veldig mye for å si det sånn!

Fjellet på bildet over er det vi gikk på tur til. Fjellet var forresten en gammel vulkan!
Jeg ble ekstra glad i yoghurt butikken vi hadde rett rundt hjørnet fra hotellet skal jeg si dere!!

Har redigert ferdig filmen fra hawaii! Den kommer etter jeg har postet alle innleggene om hva vi gjorde osv.! Dag 6 kommer snart ;)

HAWAII DAG 4 - Stranden


Amerikansk tid: 16:13 - Norsk tid: 22:13

Denne dagen var vi på stranden, og vi tok bussen fra hotellet på morningen. På veien stoppet vi på et utkikkspunkt, og deretter et sted vi kunne få kjøpt oss lunsj. Der hadde de også Jamba Juice. Jeg fikk for første gang smakt på smoothiene jeg lenge har lyst til å prøve. Den var sykelig god!

Været hadde ikke vært helt på topp dagene før, og det var fortsatt litt usikkert. Det regnet nemlig litt innimellom, men på slutten av dagen fikk vi veldig fint vær. Mange hadde ikke tatt på seg solkrem, og det forårsaket mange solbrente mennesker. Jeg overlevde solen med min solfaktor 110, selvom skulderen ble litt rød!? Det var også vist nok maneter i vannet, og vi måtte være forsiktige så vi ikke møtte på dem. Heldigvis var det ingen som møtte på disse da. 

Vi spiste på Hard Rock cafe til middag, og avsluttet dagen med litt shopping i hovedgaten. Vi tok en tur innom "Cold Stone". Dette er en iskrem kiosk hvor du kan få iskrem med masse forskjellige ting på. Denne dagen shoppet jeg også faktisk litt småting som jeg lenge har vurdet å kjøpe, men aldri funnet eller sumlet meg til å kjøpe. Greien med Hawaii er at det er en smule dyrere her enn det er andre steder i USA. Selvom de har mange fine butikker jeg ikke har rundt der jeg bor dette året, skal vi ikke se bort i fra at det blir noen dagsturer til diverse shoppingmall før jeg skal hjem igjen. Jeg skal til NY med skolen i april, og man skal ikke se bortifra at det blir shopping da også, hehe. Tror jeg sparte en del penger på å ha dette i bakhode, og kofferten var ganske full uansett.  Uansett, her har dere noen bilder fra den fjerde dagen:


På bilde over ser dere alle de norske som var på turen. 


På veien hjem fra stranden stoppet vi også på et utkikkspunkt hvor man ofte kunne se hval. Heldige som vi var så vi det også! Fikk ikke tatt noe bilder av selve hvalen fordi den var så langt ut i havet, men under ser dere bilder fra den fine utsikten:

Iskremen var god, og det var dagen også! Dag 5 kommer snart ;)

HAWAII DAG 3 - The North Shore


Amerikansk tid: 21:49 - Norsk tid: 3:49

Denne dagen var lang, men full av opplevelser. Sykt innholdsrik dag, og fikk sett utrolig mye. Vi tok nemlig turen til den nordlige delen av øyen, og jeg elsket det. Vi satte oss i bussen tidlig på morningen, og fant ut av buss sjåføren var verdens beste. Han var veldig gira, og spillte høy musikk hele tiden. Han sørget for god stemmning 24/7. Han var vår faste busssjåfør hele uken, og gjorde bussturene veldig morsomme. 

Første stopp var det eneste slottet i USA. Vi fikk høre litt om viktige personer i Hawaii's historie. Lærte veldig mye på så kort tid, og var veldig gøy også. 

Etter litt mer kjøring stoppet vi på Dole plantasjen. Hawaii er kjent for å ha kjempe gode ananaser, og på Dole plantasjen fikk vi kjøpt den aller beste ananas isen jeg noen gang har smakt. Mange av oss kjøpte også armbånd med navnet våres på Hawaii. Jeg brukte bare "Anna" fordi jeg tenkte at Anna Marie ville bli for langt (Akkuratt det er vel ikke så interesant for dere, men følte for å si det uansett). Vi fikk også betydningen, men den har jeg dessverre glemt. Tror det var noe med kindness ellernoe lignenede. Navnet var i allefall: "Maikai"


FARLIG GOD ISKREM! (ps. denne er et must om du besøker hawaii en gang.. jeg kunne helt sikkert levd på denne daglig om jeg hadde hatt muligheten)


Deretter var det tid for å dra til en surfe by. Det er vanskelig å velge det jeg likte best med Hawaii, men denne byen kommer i allefall veldig høyt opp på lista. Elsket den rett og slett. Mange filmer har også spillt inn der, som blandt annet "Bay Watch". Vi fikk en del fritid til å gå rundt på egenhånd. Vi tittet rundt i surfebutikker og tok hundrevis av bilder før det var på tide å reise videre. Denne byen var noe for seg selv, og er ett av de stedene jeg virkelig anbefaler alle å titte innom om du skal til Hawaii. 

Dette er tydeligvis en veldig bra resturant. Vi var ikke så sultene, og gikk derfor ikke inn. De er veldig kjent for sine hamburgere med ananas eller avokado. Fikk høre av mange at den var veldig bra. Hvis jeg kommer tilbake en gang, må jeg hit!På vei til neste stopp ble vi stående i surfekø/trafikk. Vi skulle nemlig besøke en av mange populære surfe strender for å ta bilder. Bølgene der var altså veldig store, og folk vandret med surfebrett under armen over alt!Dagens siste destinasjon var "The Polynesian Cultural Center". Dette var et museum på en måte, men det var ganske annerledes. Det var en del show her og der, og mange aktiviteter man kunne delta i. Vi lagde en fisk av palme blader blandt annet, og vi fikk oss en fake tattovering. Vi spiste også middag her, og var deretter på en forestilling om Hawaii's kultur. Dette var interesant, men varte litt lenge. 


Nok en sinnsyk dag i Hawaii vel overstått!


Den siste uka har gått sakte, og kan innrømme at det å dra fra Hawaii ikke var så lett. Nå er humøret mer på topp i allefall, og var greit å komme inn i de gamle rutinene etter hvert. Jeg savner Hawaii veldig, men har mye fint å se frem til. Det hjelper på humøret!

I nuet sitter jeg å ser på The Oscars, og det er første gangen jeg ser det Live på tvskjermen. Synes dette er veldig artig jeg da, men skulle gjerne ønske jeg kunne se det med egene øyne også :-)

Nå er det under 3 uker til premiere på skolemusikalen. Kjenner jeg har litt nærver, men gleder meg selvfølgelig også! 


HAWAII DAG 2 - Surfing


Amerikansk tid: 21:42 - Norsk tid: 3:42

Været var ikke helt på topp denne dagen, men bølgene var perfekte for surfing. Vi ble delt opp i to grupper. Den ene gruppen skulle surfe først, og den andre gruppen skulle på båttur med en catamaran. Etter 1 1/2 times tid skulle gruppene bytte aktivitet. Jeg var på gruppe to, og skulle derfor dra på båttur først, men siden ikke været var på sitt beste ble den flyttet til en annen dag. Når den første gruppen surfet fikk vi fritid til å vente på at det var vår tur til å surfe. Når vi surfet klarnet været litt opp, og den andre gruppen dro på båttur mens vi surfet senere. 

Jeg hadde gledet meg veldig til å prøve å surfe, men var litt nærvøs om hvordan det kom til å gå. Var veldig spent på om jeg greide å stå på brettet eller ikke. Det viste seg at det vanskeligste var å padle fordi det var så sinnsykt tunkt. Vi fikk hjelp med å finne den riktige bølgen, men etter det måtte vi reise oss osv på egenhånd. Gjett hvem som sto på første forsøk? Jeg! haha, stolt!

Når jeg kom opp av vannet fikk jeg beskjed om at jeg hadde en kul over øyet. dette var noe jeg ikke hadde merket, for det gjorde ikke vondt. Jeg skjønnte fort at dette måtte være fra en av de gangene jeg hadde falt av (noe som skjedde ett par ganger.. hehe). Dette var jo litt flaut, men kunne vært mye verre. Jeg var fast bestemt på å kjøpe bilder som ble tatt av oss når vi surfet, slik at jeg kunne vise at jeg ikke bare fallt av. Haha, surfing var i allefall veldig gøy da! 

Senere på dagen dro vi på et kjøpesenter med over 600 butikker. Vi var der i to timer, før vi dro å spise på en resturang som er veldig kjent. Den heter: "Bubba Gump - Shrimp ", og den er inspiret av filmen Forrest Gump. Vi hadde planer om å titte i mer butikker etter vi spiste, men så viste det seg at siden det var søndag stengte butikkene tidlig. Av den grunn rakk vi ikke det. Når vi kom tilbake fikk vi derfor litt fritid til å vandre rundt i hovedgaten i Honolulu. Det kan man jo ikke akkuratt klage på det heller! Der er det mange fine butikker også nemlig, og kjempe stilig egentlig. Vi fikk masse fritid på kveldene hele uken for å gå å shoppe i hovedgaten :-))

Her kan dere se kulen litt. Med mine computer skills fikk jeg limt på en pil, slik at det er "enklere" å se den. Den ble blåere etter hvert, men ikke alt for mye. Må jo vise dere ett av bildene jeg kjøpte slik at dere ser jeg ikke lyver om mine surfing "skills" i tillegg..

The Surfbabe with the blue eye.. 

Dagen var velykket selvom været var litt dårlig, men fler glade dager fulgte med enda bedre vær!

 

HAWAII DAG 1 - Ankomst


Amerikansk tid: 16:40 - Norsk tid: 22:40

Jeg hadde feriefølelsen i magen da jeg forlot Maryland lørdag morgen med fly. Flyturen gikk veldig greit, og det var enklere å fly alene enn det jeg hadde trodd. Det var veldig kjederlig da. Jeg byttet fly i LA, og synes da dette var veldig kult. Gleder meg til sommeren, slik at jeg får sette beina på Californias jord mer en 30 min. 

Kom frem til Hawaii ganske sliten og trøtt etter en lang flytur. Jeg ble møtt av en haug med nordmenn, og det viste seg at over halvparten av gruppen var fra Norge. Dette var helt greit, men vi endte opp med å snakke mest engelsk gi og med at dette var det offisielle språket på turen. Hawaii er jo en stat som består av øyer, og vi befant oss på den mest populære ferieøyen kaldt Oahu. Hotellet vi bodde på lå mitt i smørøyet av Honolulu, som er hovedstaten i Hawaii. Honolulu har storbyliv og strandliv på en gang. Jeg forventet for det meste bare strandliv faktisk, men ble positivt overasket over hva som møtte meg. Jeg må si jeg elsker kombinasjonen av strandliv og storbyliv. Var langt i fra det jeg hadde forventet, men jeg elsket det. 

Jeg var en av de som ankom hotellet ganske sent, og hadde derfor ikke så mye tid for å se meg rundt den første dagen. Når jeg kom måtte jeg skjekke inn, og jeg fikk tatt en rask tur opp på rommet mitt før vi måtte ned for å spise middag. Deretter hadde vi et slikt velkomst møte hvor vi gikk gjennom diverse regler og planer for den neste dagen. Vi fikk også beskjed om at solen er mye sterkere på Hawaii enn den er mange andre steder, og at vi burde kjøpe en solkrem med solfaktor mye høyere enn det vi vanligvis bruker. Vi fikk i samme slengen se noen bilder av folk som hadde vært på samme turen før, og blitt ekstremt solbrent. Jeg ble litt satt ut av disse bildene jeg da. Av den grunn dro jeg derfor rett ned i kiosken på hotellet, og kjøpte meg en solkrem med den høyeste solfaktoren jeg kunne finne; 110. Vi fikk også beskjed om å drikke mye vann hver dag... 

Jeg møtte jo også Karen på Hawaii, og henne har jeg jo ikke sett på 6 månder. Det var kjempe gøy å se henne igjen, og nå prøver vi å få ordnet noe slik at vi sees en gang til før utvekslingsåret er over. Var veldig fint å se henne igjen etter så mange månder i allefall. Hun skriver også blogg, og du kan komme til den ved å trykke her

Savner Hawaii veldig mye allerede, og snakker fortsatt med venner jeg fikk der. Vi planlegger allerede reunions, haha! 

 

Tilbake fra Hawaii


Amerikansk tid: 18:15 - Norsk tid: 0:15

For en uke sier jeg bare! Har ikke ord på hvor fantastisk den har vært. Den var desidert en av de beste ukene i mitt liv så langt, og jeg sitter igjen med minner som kommer til å vare livet ut. Har fått mange nye venner, og opplevd en helt utrolig koslig kultur. Uken gikk så alt for fort, og jeg kunne gjort alt for å gjøre det igjen. Jeg elsker Hawaii! 

Jeg kommer til å blogge innlegg om hva vi gjorde de forskjellige dagene, og om hvordan min opplevelse var i dagene fremover. Tok også en del videoklipp jeg skal sette sammen, og forhåpentligvis få postet på youtube og delt den her. Det å dra fra Hawaii var ikke enkelt. Jeg har hatt det så utrolig bra. Jeg skal tilbake dit en gang. Det er helt sikkert! Jeg vil reise verden rundt, møte nye mennesker og levet livet fullt. Jeg må takke alle som har gjort denne turen mulig for meg, for jeg har hatt det helt fantastisk den siste uken. 

Det å komme tilbake til Maryland hadde jeg litt blandene følelser om. Tror det blir greit når jeg kommer tilbake til rutinene igjen. En ting er sikkert, har fått mange nye minner den siste uken. 

Det var deilig å ta seg en liten "pause" fra alt også. Bare leve litt uten å tenke så mye. 

Nå er det ikke lenge igjen av utvekslingsåret mitt, og har mye fint å se frem til den siste delen. Er litt enklere å komme hjem fra paradis, med det i bakhodet. 

BELO TRIP HAWAII


Amerikansk tid: 21:50 - Norsk tid: 3:50

 

Jeg reiser jo til Hawaii på lørdag, og av den grunn tenkte jeg å skrive litt om nettopp det. 

I November fikk jeg en mail fra BELO USA, som er en organisasjon som har turer til forskjellige steder i USA. AFS studenter får muligheten til å reise på disse turene i løpet av året hvis de har lyst. Disse turene er ikke akkuratt i det billigste slaget, men etter hva jeg har hørt er de absolutt vert det. Man er jo bare utvekslingstudent i ett år, og det er ikke alltid man får mulighet til å dra til Hawaii. Selvølgelig var jeg mye frem og tilbake om jeg virkelig ville gjøre dette. Tilslutt satte jeg foten ned og bestemte meg for at jeg skulle dra. Har ikke ord på hvor mye jeg gleder meg. Har jo litt nerver også, gi og med at jeg skal fly helt alene. Men på en annen side lærer man veldig mye av dette også. En gang må jo være den første uansett! Også har jeg greid meg helt "alene" i over 6 måneder, så det kommer nok ikke til å bli noe problem.

Karén Cecilie er utvekslingstudent i Chicago dette året, og hun skal på samme turen. Dette er jo bare et kjempe stort pluss, og gleder meg veldig til å se henne igjen. :-)) Hun skriver blogg hun også, og den kan du besøke ved å (->klikke her <-). I tillegg møter man jo også mange andre utvekslingstudenter, og det gleder jeg meg veldig til. De er i akkuratt samme situasjon som deg. Hvis det er noen som virkelig skjønner hvordan man har det, er det de! 

Programmet virker helt sinnsykt kult, og vi skal blandt annet lære å surfe. Har en følelse at det er veldig vanskelig, men har alltid hatt så lyst til å prøve! Jeg gleder meg så sinnsykt mye til denne turen! Kameraet skal selvfølgelig med, og solkremen også ;)) Gleder meg ufattelig mye til å oppleve alt Hawaii har å by på.


(bilder er lånt av hotellets hjemmeside: http://www.pacificbeachhotel.com/ )

Kommer nok til å skrive en del om hvordan det var når jeg kommer hjem! Hvis det er noe dere lurer på er det sikkert enklere å svare på spørsmål da! Jeg gleder meg i allefall veldig mye, og klarer nesten ikke å vente ;) Vi blogges når jeg kommer hjem!! 

 

Les mer i arkivet » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014


Hei! Jeg er en 18 år gammel jente fra Oslo. Jeg går på dramalinja, og skoleåret 2013/2014 reiser jeg som utvekslingsstudent til USA. Håper du liker bloggen min! :)


gratisdesign av Tonjemthits